duminică, 15 mai 2016

Mituri legate de GPLInstalatiileGPL pentru masini sunt tot mai des intalnite, deoarece acestea au venit ca raspuns la nevoile soferilor de a avea autoturisme care sa faca economii mai mari. Pretul carburantilor se afla intr-o continua crestere, in timp ce gazul petrolier lichefiat se afla de ani buni la acelasi pret stabil. Aceste instalatii sunt foarte populare in randul taximetristilor, deoarece acestia parcurg distante foarte mari in fiecare zi, iar astfel este o ocazie potrivita de a-si injumatati costurile.
Mituri legate de GPL

Exista numeroase mituri legate de aceste instalatii, iar bineinteles, cele mai multe fac referire la siguranta. Le numim mituri intrucat subiectul este discutabil, deoarece instalatiile de GPL au fost montate initial dupa revolutie, in conditii nepotrivite, motiv pentru care au avut loc cateva accidente, iar de atunci s-a popularizat ideea aceasta de nesiguranta.

Insa intre timp evolutia tehnologiei isi spune cuvantul, astfel ca astazi beneficiem de sisteme mult mai sigure, mai performante si care ajuta chiar la o functionare mai buna a motorului. In plus, unii producatori auto iau in calcul posibilitatea de a construi o masina care sa functioneze integral cu ajutorul unui asemenea sistem. Au fost introduse pe piata si uleiuri speciale pentru motoarele ce functioneaza pe GPL, motiv pentru care exista numeroase avantaje care sa recomande acest tip de instalatii.

Costuri

Costurile pentru carburant se injumatatesc in cazul soferilor care dispun de o instalatie GPL, iar in cazul unei companii cu o flota de masini, costurile lunare reduse vor insemna economii foarte mari. Cu alte cuvinte, la fiecare plin facut, reducerea va fi de aproximativ 40%. Lista avantajelor este lunga si pare sa confirme dispozitia soferilor de a opta pentru acest tip de instalatii, in ciuda faptului ca se vehiculeaza faptul ca puterea motorului se poate reduce cu cateva procente, pana la 5% sau poate chiar mai putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu