duminică, 27 martie 2016

REguli de urmat la folosirea aparatelor de aer conditionatFerestrele ar trebui sa fie deschise sau inchise, atunci cand functioneaza aerul conditionat?

Atunci cand dispozitivul este in functiune, atat usile, cat si ferestrele locuintei ar trebui sa fie inchise, astfel incat sa se ajunga la confortul si la temperatura dorita, iar consumul de energie sa fie cat mai mic cu putinta. Cu toate acestea, pentru o gura de aer curat, se poate deschide o fereastra.

Care este temperatura la care trebuie sa functioneze aparatul de aer conditionat pentru a obtine cel mai eficient mediu si cele mai bune conditii?

In primul rand trebuie sa se aleaga un aparat de aer conditionat in functie de incaperea in care se foloseste, astfel incat sa ofere cele mai bune conditii, atat vara, cat si iarna. Corpul omenesc se poate adapta cu usurinta la conditiile mediului inconjurator atunci cand temperatura camerei ajunge la o valoare specifica. Asadar, aceste temperaturi ar trebui sa fie undeva intre 25 si 28 de grade pentru racire si 20 si 23 de grade pentru procesul de incalzire.

Un caz special este atunci cand in incapere se afla un bebelus. Pe timpul verii, valoarea maxima a temperaturii trebuie sa fie de 28 de grade, deoarece in caz contrar se creeaza un mediu mai putin placut. Sentimentul de caldura sau racire este mult mai intens atunci cand conditiile din interior difera foarte mult de cele exterioare, motiv pentru care niciodata nu trebuie sa existe o diferenta mai mare de 15 grade.

Sa las dispozitivul pornit daca nu sunt acasa?

Teoretic, daca acesta functioneaza constant, fara opriri sau porniri dese, consumul de energie este unul scazut, insa la intoarcerea acasa, temperatura poate fi prea scazuta si creeaza o stare de disconfort. Specialistii recomanda ca dispozitivul sa fie oprit pe perioada in care nu sunteti acasa, iar la intoarcere, la nevoie racirea incaperii se poate face rapid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu