miercuri, 10 decembrie 2014

Economie lalumina prin folosirea de becuri LED

De cativa ani, de cand s-a scumpit pretul energiei electrice ca sa fiu mai exact, am experimentat si o foarte mare crestere a facturilor la electricitate (ei bine si la gaz, dar asa este o alta mancare depeste) si atunci am ajuns la concluzia ca este necesarsa micsorez consumul de curent.

De ce curentul si  nu apele sau gazul? Este simplu... de spalat tot omu trbeuie sa se spele, la fel si cu gazul - trebuie sa iti faci de mancare si trebuie sa te incalzesti, asa ca am ramas cu curentul electric, unde folosind echipamente mai performante, echipamente care ofera randament mai bun, este posibila imbunatatirea consumului, saumai exact economisirea acestuia.

Este clar ca in ceea ce priveste curentul renunt la:
- folosirea excesiva a cuptorului cu microunde
- mai putine lumini aprinse in toata casa
- folosirea laptopului mai mult decat a pc-ului

Si cireasa de pe tort - folosirea de becuri led - care in mod evident sunt cele mai economice becuri, adica in loc de 100W, cat consuma un bec normal, acestea au un consum de 8-10 ori mai scazut, ceea ce este un lucru extraordinar din punct de vedere al economiei - in acest fel nu economisim doar bani, ci salvam putin si planetaa asta, care cu greu ne mai tine pe toti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu