luni, 21 mai 2012

4 lucruri importante despre epilarea definitiva SPL

Metoda de epilare definitiva SPL care are la baza inlaturarea firelor de par de pe corp cu ajutorul unor fasciculi multipli de lumina intens pulsata, este o metoda proaspat intrata in Romania. De aceea, desi beneficiaza de o popularitate in crestere exponentiala, exista unele aspecte neclare legate de acest mod de epilare, motiv pentru care randurile care urmeaza vor contine cateva dintre cele mai importante indicatii si contraindicatii ale acestei metode.

In primul rand, gravidele sau mamele care sunt in perioada de alaptare nu pot apela la acest mijloc de indepartare a parului, intrucat exista niste studii care spun ca in aceasta perioada, fasciculele de lumina pot afecta calitatea laptelui de mama. De asemenea, este interzis cu desavarsire sa apeleze la aceasta metoda de epilare definitiva celor care poarta un pacemaker, sufera de epilepsie sau de lupus, precum si bolnavilor de Vitiligo sau de oricare alta boala de piele.

In al doilea rand, este important de mentionat faptul ca dupa tratament, este interzisa expunerea indelungata la soare pentru circa 36-48 de ore. Asta e mai mult o masura de preventie impotriva razelor ultraviolete, menita sa protejeze corpul de eventuale probleme si efecte secundare in perioada de dupa tratament, considerata de maxima vulnerabilitate.

Apoi, trebuie mentionat ca metoda de epilare definitiva SPL functioneaza doar pentru barul bogat in melanina. Acest lucru inseamna ca rezultatele cele mai evidente se vor vedea in cazul oamenilor cu un par de culoare inchisa, in timp ce la oamenii cu par blond – natural, este nevoie de mai multe sedinte pentru a putea vedea efecte drastice. De asemenea, in cazul parului rosu sau al parului alb, la fel cum nici metoda de epilare IPL nu da rezultate – datorita lipsei de melanina – nici cea SPL nu va da rezultate, nici macar in urma mai multor sedinte. Pur si simplu e un lucru imposibil, in mare parte pentru ca principiul de functionare pe care se bazeaza aparatul/metoda, nu poate fi aplicat in cazul firelor de par “iesite din tipar”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu