luni, 16 mai 2016

Usi din termopan



In cazul unei ferestre sau usi cu o sticla subtire, atat caldura, cat si zgomotul pot fi usor transferate. Pe timpul verii, caldura incalzeste locuinta, iar iarna caldura se pierde din interior catre exterior, astfel ca facturile la energie vor mai ridicate atat pentru a incalzi, cat si pentru a raci locuinta. In plus, pe toata durata anului, zgomotul trece prin usi si ferestre, fiind foarte deranjant.

In schimb, folosind usile sau ferestrele din termopan, se asigura un grad ridicat al izolarii termice si fonice, fiind un plus de confort pentru cei mai multi dintre noi, iar costurile se amortizeaza in cel mai scurt timp.

O locuinta mai confortabila

Usile din termopan vor face ca familia ta sa se simta mai confortabil in propria locuinta, asigurand racoarea atunci cand canicula pune stapanire pe intreaga tara, iar temperaturile scazute nu vor reprezenta o problema pe toata durata iernii. In plus, pentru fiecare persoana reprezinta o problema financiara rularea continua a unor sisteme de incalzire sau racire al aerului, intrucat acestea duc la cresterea facturilor la electricitate. Astfel ca prin intermediul usilor si ferestrelor din termopan se fac economii considerabile.

O locuinta mai linistita

Cine nu isi doreste sa beneficieze de o locuinta mai linistita si mai relaxanta? In lumea de azi, zgomotul poate fi un adevarat deranj si ne poate fura din momentele putine de relaxare, astfel ca prin intermediul termopanului, zgomotele venite din exterior nu mai reprezinta o problema. Fie ca vecinii asculta muzica tare, fie cainii latra, aerul conditionat produce zgomote deranjante, traficul este zgomotos, in apropiere se afla restaurante sau cafenele, exista o multime de situatii ce duc la sunete ce se dovedesc a fi foarte deranjante. Asadar, termopanul are rolul de a ne imbunatati viata din numeroase puncte de vedere, cele mai importante fiind cele financiare si al intimitatii noastre.

duminică, 15 mai 2016

Mituri legate de GPL



InstalatiileGPL pentru masini sunt tot mai des intalnite, deoarece acestea au venit ca raspuns la nevoile soferilor de a avea autoturisme care sa faca economii mai mari. Pretul carburantilor se afla intr-o continua crestere, in timp ce gazul petrolier lichefiat se afla de ani buni la acelasi pret stabil. Aceste instalatii sunt foarte populare in randul taximetristilor, deoarece acestia parcurg distante foarte mari in fiecare zi, iar astfel este o ocazie potrivita de a-si injumatati costurile.
Mituri legate de GPL

Exista numeroase mituri legate de aceste instalatii, iar bineinteles, cele mai multe fac referire la siguranta. Le numim mituri intrucat subiectul este discutabil, deoarece instalatiile de GPL au fost montate initial dupa revolutie, in conditii nepotrivite, motiv pentru care au avut loc cateva accidente, iar de atunci s-a popularizat ideea aceasta de nesiguranta.

Insa intre timp evolutia tehnologiei isi spune cuvantul, astfel ca astazi beneficiem de sisteme mult mai sigure, mai performante si care ajuta chiar la o functionare mai buna a motorului. In plus, unii producatori auto iau in calcul posibilitatea de a construi o masina care sa functioneze integral cu ajutorul unui asemenea sistem. Au fost introduse pe piata si uleiuri speciale pentru motoarele ce functioneaza pe GPL, motiv pentru care exista numeroase avantaje care sa recomande acest tip de instalatii.

Costuri

Costurile pentru carburant se injumatatesc in cazul soferilor care dispun de o instalatie GPL, iar in cazul unei companii cu o flota de masini, costurile lunare reduse vor insemna economii foarte mari. Cu alte cuvinte, la fiecare plin facut, reducerea va fi de aproximativ 40%. Lista avantajelor este lunga si pare sa confirme dispozitia soferilor de a opta pentru acest tip de instalatii, in ciuda faptului ca se vehiculeaza faptul ca puterea motorului se poate reduce cu cateva procente, pana la 5% sau poate chiar mai putin.