duminică, 27 martie 2016

REguli de urmat la folosirea aparatelor de aer conditionat



Ferestrele ar trebui sa fie deschise sau inchise, atunci cand functioneaza aerul conditionat?

Atunci cand dispozitivul este in functiune, atat usile, cat si ferestrele locuintei ar trebui sa fie inchise, astfel incat sa se ajunga la confortul si la temperatura dorita, iar consumul de energie sa fie cat mai mic cu putinta. Cu toate acestea, pentru o gura de aer curat, se poate deschide o fereastra.

Care este temperatura la care trebuie sa functioneze aparatul de aer conditionat pentru a obtine cel mai eficient mediu si cele mai bune conditii?

In primul rand trebuie sa se aleaga un aparat de aer conditionat in functie de incaperea in care se foloseste, astfel incat sa ofere cele mai bune conditii, atat vara, cat si iarna. Corpul omenesc se poate adapta cu usurinta la conditiile mediului inconjurator atunci cand temperatura camerei ajunge la o valoare specifica. Asadar, aceste temperaturi ar trebui sa fie undeva intre 25 si 28 de grade pentru racire si 20 si 23 de grade pentru procesul de incalzire.

Un caz special este atunci cand in incapere se afla un bebelus. Pe timpul verii, valoarea maxima a temperaturii trebuie sa fie de 28 de grade, deoarece in caz contrar se creeaza un mediu mai putin placut. Sentimentul de caldura sau racire este mult mai intens atunci cand conditiile din interior difera foarte mult de cele exterioare, motiv pentru care niciodata nu trebuie sa existe o diferenta mai mare de 15 grade.

Sa las dispozitivul pornit daca nu sunt acasa?

Teoretic, daca acesta functioneaza constant, fara opriri sau porniri dese, consumul de energie este unul scazut, insa la intoarcerea acasa, temperatura poate fi prea scazuta si creeaza o stare de disconfort. Specialistii recomanda ca dispozitivul sa fie oprit pe perioada in care nu sunteti acasa, iar la intoarcere, la nevoie racirea incaperii se poate face rapid.

sâmbătă, 5 martie 2016

Cum alegem o firma de web design?

Doriti sa realizati un website de prezentare, sau un magazin online? Sau poate doriti sa va refaceti site-ul actual?

Ei bine... in diferent de situatie, trebuie sa apelati la serviciile unei firme de web design, iar daca tineti la imaginea firmei dumneavastra, daca va intereseaza ca site-ul sa fie modern si functional, daca va intereseaza ca paginile site-ului sa aiba o vizibilitatea buna in motoarele de cautare, atunci ar trbeui sa fiti foarte atenti atunci cand cautati sa lucrati cu o astfel de companie.

Ca in orice fel de domeniu... companiile de web design pot asigura servicii mai mult sau mai putin bune in functie de calitatea echipei, insa in cazul de fata mai apare si prblema tehnologiei oferite.

Din punct de vedere tehnologic, avem 2 mari ramuri:
- html/php/MySql: solutie extrem de populara datorita costurilor mici (de fapt costuri 0) de licentiere a tehnologiilor folosite, costuri mici de gazduire + un mare numar de companii ce lucreaza cu aceste tehnolgii.
- html/asp(.NET)/MsSQL: solutie potrivita companiilor mari din mediul corporate ce doresc integrari 3rd party cu alte solutii ce folosesc software .NET, companii ce au nevoie de solutii particularizate complexe.

Peste 95% din siteurile din Romania sunt realizate cu tehnlogie php/mysql, fiind folosite mai ales CMS-uri de tip: Wordpress, Joomla, Drupal, etc.