marți, 3 martie 2015

Tehnologia pentru pixuri spion

Inca nu imivine sa cred cat de departe sa ajjuns din punct de vedere al tehnologiei - practic inziua de azi avem acces la fel de fel de gadget-uri care mai de care mai interesante, mai micute, mai elaborate si sofisticate la preturi incredibil de mici. Practic... este vorba de lucruri pe care cand eram copil le vedeam in filmele cu James Bond (si cumva, chiar in vremurile respective, ma gandeam ca este imposibil ca cineva sa fabrice asa ceva).

Nu mai vorbesc de miracolul internetului (pe care il folosesc zilnic pentru teleconferinte in intreaga lume), de laptopuri, tablete sau alte ddevice-uri mai mult sau mai putin spectaculoase pentru cei nascuti la mijlocul secolului trecut.

Insa mai mult decat orice... ma incanta si ma inspaimanta in acelasi timp echipamentele de spionaj - de exemplu acele pixuri spion ce pot fi folosite ca device-uri foarte mici ce sunt capabile sa inregistreze si sa stocheze informatii pe care ulterior sa le scoti si sa le procesezi in computer. Va dati seama ca folosirea celor pixuri spion inseamna ca practic oricune poate face inregistrari in orice fel de mediu?

Pe undeva ma bucur... ca infelul sata pot si eu sa supraveghez copiii ca isi fac temele, ca dorm la pranz sau ca nu fac cine stie ce tampenii pe care nu au voie sa le faca, dar totusi nu pot sa imi scot din minte ideea ca si eu as putea fi cel spionat, ideea care nu imi mai surade atat de tare.

De ci tehnologia noastra avansata... vine si cu un anumit pret :) - pe mine ma face sa devin mai paranoic :)).