joi, 12 februarie 2015

Performanta in Google Adwords

De cele mai multe ori o campanie performanta in Google Adwords poate fi realizata printr-o simpla analiza a cuvintelor cheie + studiul documentatiei pusa al dispoztie chiar de Google.

Cu toat aca documentatia este foarte stufoasa si in ciuda unei interfete nu tocmai prietenoase, Google AdWords este un sistem cu care va puteti familiariza destul de rapid, practic oricine poate seta o campanie in cateva ore fara a avea mai notiuni referitoare la AdWords sau la advertisingul online.

Pe de alta parte priemle campanii sunt intotdeauna niste catastrofe, ceea ce se intampla datorita faptului ca majoritatea incepatorilor nu realizeaza ca fiecarui cuvant cheie targetat/adaugat poate activa un anunt pentru mai multe (sau extrem de multe) cuvinte cheie care de fapt nu prezinta interes.

Pe langa aceasta problema, mai apar discutii referitoare la CTR, la average position, la ROI, conversion tracking si multe alte lucrurimai mult sau mai putin importante. Iar cireasa din varful tortului este de fapt frauda inregistrata in sistemul Google AdWords, frauda care poate atinge de multe ori pana la 10% din numarul total de clickuri. Iar pentru a trata aceasta problema este nevoie de folosirea unor solutii software precum Xiona Tracker (care trateaza intr-un mod foarte eficient problema click fraud - cel putin pe parte de raportare si identificare).

Ca si concluzie... performanta in campaniile google adwords depinde de  multi factori, dintre care poate cel mai important este experienta, experienta ce se castiga in timp.

duminică, 1 februarie 2015

Probleme tipice DDD

A trecut foarte mult timp de cand cautam o firma serioasa care sa faca lucrurile asa cum trbeuie cu serviciilee de tip DDD (dezinsecte, dezinfectie si deratizare) mai ales ca depozitul in care sunt tinute toate lucrurile firmei este intr-o zona nu tocmai curata sau ideala.

De-a lungul timpului am colabort cu nu numar foarte mare de firme ce ofera acest gen de serviciu, dar de fiecare data veneau, faceau putina treaba, luau banii, iar problema ramanea constanta - practic dispareau animalutele pentru cateva zile sau cel mult saptamani, pentru ca in cele din urma sa reapara si sa fie nevoie sa apelez din nou la astfel de servicii - nu mai spun ca de cele mai multe ori firmele dadeau faliment sau se inchideau, eu nu mai gaseam pe cine sa trag la raspundere si tot asa.

Pana la urma am avut noroc cu o firma cat de ca tmai serioasa, cei de la Pestcontrol Bucuresti, care au facut o treaba excelenta, m-am scapat de problema si au fost si sinceri - mi-au zis ca totusi est enevoie ca din 4 in 4 luni sa se faca mici interventii.