luni, 15 decembrie 2014

SET COLIER + CERCEI SPRING



Imi place foarte mult setul! Am facut senzatie inca din prima zi cand am inceput sa il port! Toate fetele m-au asaltat cu intrebari de unde l-am achizitionat, iar eu le-am spus numele site-ului. Au apreciat in special modelul cu flori albastru-indigo insiruite de-a lungul lantisorului, iar pe langa ele, presarate, floricele turcoaz! Fiecare dintre ele are trei petale, iar in mijloc, pietricele de un albastru ca si cerul cristalin! Cerceii din set sunt doua floricele indigo, cu acelasi model. I-am putut asorta cu orice tinuta de aceeasi culoare, modelul lor vesel reusind sa aduca mereu un aer tineresc si proaspat, ca de primavara.
    A doua oara cand l-am purtat a fost la o petrecere organizata de un amic de-al meu. Toata lumea a privit colierul si cerceii cu invidie! Am stiut sa le scot in evidenta varietatea de nuante de albastru alegand pentru acea seara o camasa de aceeasi culoare cu florile mari ale colierului: indigo. Peste, am decis sa port o vestuta cu paiete mici pe margine ce aveau aceeasi culoare cu celelalte floricele, turcoaz.
    Tin minte insa si evenimentul cel mai important unde l-am luat: cand am plecat la o matusa la Brasov. Mi s-au facut complimente foarte multe si am fost super incantata! In prima seara acolo, decisesem sa mergem in oras. Am putut sa asortez repede colierul si cerceii cu o tinuta de seara. Spre norocul meu, imi luasem de acasa niste pantofi cu toc exact de aceeasi culoare cu colierul. In sus am ales sa port o rochita albastru foarte deschis, pentru a scoate in evidenta stralucirea bijuteriilor. Intr-un final, am luat masa intr-un restaurant cu traditie. Mi-a placut foarte mult mancarea acolo. M-am simtit extraordinar la matusa mea, iar cand am ajuns acasa, le-am impartasit tuturor noile mele intamplari, relatandu-le in amanunt aproape tot ce era diferit de zona unde stateam noi, dar le-am povestit si cat de placut a fost sa stiu ca ma atinteau cu privirea atatia straini, punand ochii mai intai pe tinuta, bineinteles. Am fost foarte mandra ca am ales setul cu accesoriile sale si nimic altceva pe langa, nu numai pentru a nu incarca inutil tinuta, dar au fost indeajuns pentru a atrage toate privirile de peste tot unde am fost!
    Recomand aceast set de bijuterii chic tuturor fetelor ce vor sa fie cu un pas inaintea modei si sa lase o impresie puternica atunci cand apar la un eveniment important!

miercuri, 10 decembrie 2014

Economie lalumina prin folosirea de becuri LED

De cativa ani, de cand s-a scumpit pretul energiei electrice ca sa fiu mai exact, am experimentat si o foarte mare crestere a facturilor la electricitate (ei bine si la gaz, dar asa este o alta mancare depeste) si atunci am ajuns la concluzia ca este necesarsa micsorez consumul de curent.

De ce curentul si  nu apele sau gazul? Este simplu... de spalat tot omu trbeuie sa se spele, la fel si cu gazul - trebuie sa iti faci de mancare si trebuie sa te incalzesti, asa ca am ramas cu curentul electric, unde folosind echipamente mai performante, echipamente care ofera randament mai bun, este posibila imbunatatirea consumului, saumai exact economisirea acestuia.

Este clar ca in ceea ce priveste curentul renunt la:
- folosirea excesiva a cuptorului cu microunde
- mai putine lumini aprinse in toata casa
- folosirea laptopului mai mult decat a pc-ului

Si cireasa de pe tort - folosirea de becuri led - care in mod evident sunt cele mai economice becuri, adica in loc de 100W, cat consuma un bec normal, acestea au un consum de 8-10 ori mai scazut, ceea ce este un lucru extraordinar din punct de vedere al economiei - in acest fel nu economisim doar bani, ci salvam putin si planetaa asta, care cu greu ne mai tine pe toti.


marți, 9 decembrie 2014

Supraveghere si iarasi supraveghere....

Nu ai idee cat de importante si cat de utile sunt camerele de supraveghere interioara in unele momente ale vietii. Poti sa ai cea mai mare incredere in oamenii de langa tine, ca ei tot te pot dezamagii si sa iti ia toata increderea pe care ai cladito in ani. Cand vrei sa aplici un sistem de camere de supraveghere de interior trebuie sa te gandesti bine inainte, sa achizitionezi ceva bun, care sa tina si care sa-ti ofere imagini clare. Nu trebuie sa te gandesti ca este o investitie fara rost si ca mai bine ai face altceva cu banii, in orice moment poate aparea inevitabilul. In cazul meu, acest sistem de camere de supraveghere interioara a aparut in urma unor discutii. Nu toti membrii familiei au fost de acord cu aceast idee a mea,sustineau ca este o pierderea prosteasca de bani. Dar s-au convins in cele din urma ca este o investitie buna. 

Puteam pleca in vacanta linistiti, la rude, si sa lasam persoane necunoscute in casa. Aveam increderea deplina in camerele mele de supraveghere, mai multa decat in oameni. Imi placea sa ma uit la filmari, era ca si cum as sta la film, dar toate bucuriile vin si cu un necaz. Cum priveam eu linistita imaginile si ma amuzam de glumele prieteniilor mei, am vazut ceva iesit din comun, un lucru care mi-a atras atentia. 

Dar acest lucru s-a rezolvat, fiind dezvaluita o surpriza pentru mine. Mi-am dat seama cat de importante sunt aceste camere de supraveghere si in mintea mea se faceau tot felul de scene mai putin sau mai mult urate. Ma gandeam ca cineva poate sa intre noaptea in casa mea, iar eu sa nu aud nimic, sau ca cineva poate sa-mi taie firele de la camerele de supraveghere. 
Ma gandeam la tot felul de lucruri pe care le auzeam la televizor, asa ca m-am asigurat mai bine si mi-am instalat inca un rand de camere de supraveghere care sa-mi ofere mai multa siguranta. Stiam si eram destul de constienta ca aceste camere nu ma aparau, doar imi ofera imagini daca am nevoie. 

Din fericire nu am avut niciodata vreun eveniment neplacut si am sperat sa nu am. Mi-am indrumat rudele sa isi ia masuri, asa cum am facut eu pentru ca viata este scurta si nu se merita sa o pierzi asa usor.