marți, 25 noiembrie 2014

Scopul unui audit SEO

Intotdeauna am crezut ca ste-urile pe care le fac sunt cele mai bune, cele mai frumoase, cele mai extraordinare, cele mai prietenoase cu utilizatorul si nu in ultimul rand cele mai eficiente (din toate punctele de vedere) - ei bine in ultimul timp mi-a fost demonstrat ca tote lucrurile pe care le credeam nu sunt altceva decat simple mituri.

Iar miturile mele, despre are va povestem mai sus au fost demontate de o simpla intamplare - in timp ce navigam prin meandrele internetului mioritic  mi s-a intamplat sa dau peste niste chestii foarte simple - era vorba despre un audit seo gratuit ppe care il oferea firma WiseVision si fiind totusi urios, am decis sa cer si eu un astfel de audit (ca deh... tot era gratuit :) ).

Doua zile mai tarziu nu va puteti imagina ce fel de mesaj am primit de la firma WiseVision - era vorba de un document cu o gramada de probleme pe care site-ul meu nu le gestiona in mod corespunzator, ceea ce este de fapt extrem de trist tinand cont ca aveam impresia ca totul este perfect. Nu mai spun ca oamenii m-au ajutat sa inteleg ce anume faceam gresit si mai important, cum sa corecte toate acele probleme - in cele din urma am ajuns la concluzia ca cel mai bine este ca dupa ce terminati un website sa cautati o firma capabila sa creeze un audit, iar in urma auditului respectiv sa mai corectti eventualele probleme identificate in website.

luni, 17 noiembrie 2014

Despre Piese auto



 Nu stiu cat de des ar trebuie sa-mi duc masina la un service auto, dar stiu ca mereu este nevoie de schimbarea unei piese, oricat de mica este ea. Cand schimbi o piese, o schimbi pentru ca este in joc siguranta ta, dar si "viata masinii" . Nu mereu ne dam seama ca masina noastra are o probleme si cand descoperi problema iti dai seama ca ii putea cauza mult masinii tale.

Am plecat la drum lung cu masina mea, careia ii facusem o revizie cu cateava saptamani in urma. Am fost plecata cateva zile intr-o mica vacanta cu cativa prieteni. Nu am avut nici o problema in acele zile cu masina, dar nici nu prea am folosito asa mult. Am incercat sa o las si pe ea sa se relaxeze, pentru ca batuse un drum lung. Pentru ca erau cele mai calduroase zile din an, am vrut sa profitam de aceasta oportunitate. Am luat masina si am plecat la drum. Nu era atat de departe, dar totusi nu puteam merge fara sa folosim aerul conditionat. In momentul in care l-am pornit s-a auzit un zgomot din interior si aerul rece era de fapt aer din ce in ce mai cald. Nu am dat atat de multa importanta acestul defect, dar aveam in plan sa ma opresc la un service auto in drum spre casa. Cand ziua de distractie s-a terminat si noi am plecat de pe plaja artificiala s-a napustit o ploaie zdravana. Atunci am simtit ca sunt ca un magnet pentru probleme. Am pornit masina si am realizat ca imi lipseste un stergator de parbriz, nu stiam de ce mi se intampla toate astea mie si masinii mele. Am cautat in magazin de piese auto si mi-am cumparat un stergator nou care sa ma insoteasca in drumul spre casa. Pentru prietenii mei toate acestea erau amuzante, dar pe mine ma speriau putin.

Cum vacanta s-a terminat am plecat din statiune si am oprit la primul service auto pe care l-am vazut in drumul meu. Acolo am lasat ceva bani pentru a-mi rezolva problema cat mai repede. Am cumparat piesa care trebuia inlocuita , ca aerul conditionat sa functioneze din nou.







M-am tot gandit la problemele astea, care nu aveau un grad mare de risc. Puteam merge si fara aer conditionat pana acasa, doar ca as fi murit de cald. Dar fara stergatoare nu as fi mers, oricand putea incepe o ploaie torentiala.